- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Varza de Cluj umpluta cu carne de vita este un preparat complicat pe care trebuie sa il incercati daca veti avea ocazia.
Ingrediente
- 1 varza potrivita
- 750 gr carne de vita
- 3 cepe
- 150 gr pasta de tomate
- 4 linguri smantana
- 1 ou
- 4 linguri ulei
- 150 ml bors
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Se curata varza de foile vestede, se scoate cotorul dar fara sa se desprinda foile.
- Se da carnea prin masina de tocat, se amesteca cu cepele tocate si se pune intr-o cratita cu ulei, pe foc mic, sa se inabuse bine pana incepe sa se rumeneasca. Se ia vasul de pe foc si cand s-a racorit se amesteca cu oul, piper macinat, sare si se umple varza printre foi cu carne.
- Se strang bine foile, se leaga, se asaza intr-o cratita, se toarna pasta de tomate si borsul si se introduce la cuptor sa fiarba si sa se coaca.
- Cand este gata se serveste intreaga pe un platou, asezand smantana peste.