- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Vinetele marinate au un gust bun si se prepara foarte repede. Se depoziteaza la rece pentru 2 zile. Se servesc cu paine prajita si diverse salate.
Ingrediente
- 4 vinete
- 300 ml ulei
- 3 cepe
- otet
- sare
Instructiuni de preparare
- Se curata vinetele din loc in loc de coaja, se taie felii, se pun intr-un vas, se presara cu sare si se lasa 15 minute ca sa-si lase zeama amara. Dupa cele 15 minute, se storc feliile de vanata intre palme si se prajesc in ulei incins pe ambele parti, dar nu prea tare.
- In alta cratita se pune ceapa taiata felioare subtiri si se caleste bine in 3-4 linguri ulei, amestecand, pana devine aurie. Se pun feliile de vinete peste ceapa, se toarna putin otet cu apa si se lasa sa fiarba si sa scada.