- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Vinetele umplute este o reteta ideala pentru zilele de post sau pentru aceia dintre dvs care tin diferite cure sau regimuri.
Ingrediente
- 2 vinete
- 2 ardei grasi rosii
- 1 ceapa
- 2 linguri ulei
- 250 gr branza tosu afumata
- 1 dovlecel
- 1 catel de usturoi
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Vinetele se spala, se taie in doua pe lung, li se scoate miezul si se presara cu sare. Se lasa asa 10 minute, dupa acre, se sterg, se freaca in interior cu usturoi, se ung cu putin ulei si se baga apoi la cuptor pentru 15 minute.
Intre timp, se soteaza in ulei incins ceapa tocata marunt, dovlecelul taiat cubulete si miezul vinetelor tocat marunt, potrivind in acelasi timp gustul de sare si piper.
- Se scot vinetele, se umplu cu legumele tocate, peste care se pun cubulete de tofu si se mai baga la cuptor, pentru inca 15 minute.