- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
E sezonul vinetelor asa ca prepara o delicatesa gustoasa, vinete umplute cu ciuperci este tot ce ne trebuie ca sa ne mentinem in forma.
Ingrediente
- 3 vinete
- 15 ciuperci
- 200 ml suc de rosii
- 5 catei de usturoi
- 1 ceapa
- 25 gr smantana
- 100 rg cascaval ras
- 2 oua
- 20 gr unt
- 1 lingura faina
- patrunjel verde
- pesmet
Instructiuni de preparare
- Vinetele se spala si necuratate de coaja se pun sa fiarba. Cand s-au inmuiat, se scot din apa, se taie cotorul si se scobesc.
- Se toaca ceapa si usturoiul si se pun cu ciupercile taiate feliute si patrunjel tocat, intr-o tigaie, pe foc mic, adaugand miezul de vinete tocat, apoi se lasa sa se inmoaie bine toate si sa fiarba cateva minute.
- Cand sunt bine scazute se iau de pe foc, se amesteca cu o lingura de smantana si cu cascavalul ras, se adauga 2 oua, se amesteca bine cu sare si piper, apoi cu compozitia obtinuta se umplu cojile de vinete.
- Se asaza vinetele intr-o tava, se presara pesmet, se toarna deasupra sucul de rosii si se baga in cuptorul incins. Cand sosul a scazut, vinetele sunt gata, ele putand fi servite atat calde cat si reci.
VARIANTA 2
INGREDIENTE:
- 3-4vinete mai mari
- patrunjel verde tocat
- 150 gr sos gros de rosii
- 2 linguri faina
- 200 gr ciuperci
- 2 linguri pesmet
- ulei
- 1 lingura unt
- sare
- piper
MOD DE PREPARARE:
- Se spala vinetele si nu se curata de coaja. Se taie pe lung in doua si din fiecare jumatate se desprinde miezul de coaja cu un cutit, dar numai pe peretii laterali, la fund sa ramana prins de coaja. Se pudreaza cu sare si se lasa 20 de minute sa se scurga zeama amara. Apoi se scurg, se dau prin faina si se prajesc in ulei incins.
- Miezul se scoate si se toaca. Ciupercile taiate felii se pun cu unt pe foc sa fiarba pana scade apa ce o lasa si incep sa se rumeneasca. Cand sunt gata se amesteca cu miezul de vinete tocat, cu sare, piper si patrunjel verde tocat fin.
- Cu compozitia obtinuta se umplu cojile de vinete, se asaza intr-un vas termorezistent, se stropesc cu unt, se presara pesmet si se dau la cuptor sa se rumeneasca.
- Cand sunt gata se scot din cuptor, se lasa sa se racoreasca, apoi se servesc stropite cu sos de rosii.