- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Vita in sos de vin cu cardamom este un preparat delicios, perfect pentru mesele alaturi de cei dragi de la sfarsit de saptamana.
Ingrediente
- 1 kg pulpa de vita
- 200 ml vin rosu
- 1 varf de cutit cardamom
- 2 catei de usturoi
- cimbru
- 10 ml coniac
- 1 lingurita boia dulce
- 1/2 lingurita coriandru
- piper negru boabe
- sare
- ulei
Instructiuni de preparare
- Cresteaza pulpa de vita ca si cum ai taia-o felii si perpeleste-o bine in putin ulei. Adauga coniacul, flambeaza, stinge cu vinul, presara putina sare, cardamomul si cateva boabe de piper, apoi lasa sa dea totul in 3 clocote.
- Scoate carnea si pune-o intr-o tava, toarna deasupra sosul si presara boiaua, boabele de coriandru zdrobite, cimbrul si usturoiul taiat felii.
- Baga tava la cuptor acoperita cu hartie de copt, iar la fiecare 15 minute adauga putina apa. Lasa friptura la cuptor cam o ora si jumatate, si cand furculita intra usor in carne, este gata si poti indeparta hartia de copt dar mai lasa tava in cuptor vreo 10 minute cat sa prinda o crusta maronie deasupra.