Vita in sos de vin cu cardamon

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Vita in sos de vin cu cardamom este un preparat delicios, perfect pentru mesele alaturi de cei dragi de la sfarsit de saptamana.

Ingrediente

    • 1 kg pulpa de vita
    • 200 ml vin rosu
    • 1 varf de cutit cardamom
    • 2 catei de usturoi
    • cimbru
    • 10 ml coniac
    • 1 lingurita boia dulce
    • 1/2 lingurita coriandru
    • piper negru boabe
    • sare
    • ulei

Instructiuni de preparare

  1. Cresteaza pulpa de vita ca si cum ai taia-o felii si perpeleste-o bine in putin ulei. Adauga coniacul, flambeaza, stinge cu vinul, presara putina sare, cardamomul si cateva boabe de piper, apoi lasa sa dea totul in 3 clocote.
  2. Scoate carnea si pune-o intr-o tava, toarna deasupra sosul si presara boiaua, boabele de coriandru zdrobite, cimbrul si usturoiul taiat felii.
  3. Baga tava la cuptor acoperita cu hartie de copt, iar la fiecare 15 minute adauga putina apa. Lasa friptura la cuptor  cam o ora si jumatate, si cand furculita intra usor in carne, este gata si poti indeparta hartia de copt dar mai lasa tava in cuptor vreo 10 minute cat sa prinda o crusta maronie deasupra.

Recomandari

Mancaruri