- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Zbarciogii cu smantana sunt foarte aromati si gustosi, perfecti in zilele caniculare de vara.
Ingrediente
- 500 gr bureti
- 2 linguri de unt
- 1 ceapa mica
- 200 gr smantana
- sare
- piper macinat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 ora
- Scoateti cozile buretilor cu atentie, inlaturati partea care a stat in pamant, iar restul cozilor le spalati in apa rece si le tocati marunt.
- Din ceapa tocata fin, cozile tocate si putina sare faceti un amestec bine calit intr-o lingura de unt. Cand scade sosul, trageti cratita de pe foc.
- Spalati zbarciogii cu atentie, sunt fragezi si se rup usor, punandu-i in apa calduta. Clatinati fiecare burete in apa apoi treceti-i in alta apa curata.Inlaturati frunzele prinse de palaria zbarciogilor, apoi taiati in patru bucati fiecare burete si strangeti tot in tigaie teflonata sau smaltuita in care ati pus untul ramas.
- Acoperiti tigaia si lasati sa fiarba continutul pe foc mic. Dupa 20 min adaugati sare, piper macinat, smantana si sosul din ceapa si cozile ciupercilor.
- Fierbeti inca 10 minute si trageti vasul de pe foc. Daca mai aveti smantana adaugati-o peste ciuperci.
- Serviti mancarea fierbinte cu mamaliguta calda, langa vin alb.