- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Aluatul frantuzesc este un aluat fraged pe care il puteti folosi la placinte,tarte sau pateuri.
Ingrediente
- 500 gr faina
- 500 gr unt
- 700 ml apa
- 1 lingurita cu sare
Instructiuni de preparare
- Asezi faina pe planseta si faci un gol in mijloc. Sarea o pui in apa calda si incepi sa framanti turnand cate putina apa, adunand faina spre mijloc si continuand pana cand termini faina. Coca obtinuta o framanti pana cand se desprinde de pe mana.
- Intinzi o foaie groasa, pui in mijloc untul (care a fost strecurat ca sa nu aiba deloc apa), strangi aluatul peste unt si-l pui la rece o ora. Scoti aluatul, il intinzi cu sucitorul si iar strangi capetele aluatului, il asezi in prosop, il pui iar la rece si dupa 30 de minute il intinzi iar cu sucitorul. Repeti procedeul de 3-4 ori, dupa care poti folosi aluatul.
- Aluatul serveste pentru placinte, pateuri, volovan, tarte.