Aluat sarat pentru tarte

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aluatul sarat pentru tarte este un aluat pentru aperitive si gustari, umpluturile fiind variate si pe gustul tuturor.

Ingrediente

    • 500 gr faina
    • 1 lingurita sare
    • 2 oua
    • 250 gr unt/margarina
    • 1 lingura smantana
    • 6 linguri apa rece

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un castron se pune faina si untul taiat bucatele, apoi se framanta cu degetele, adaugand treptat  putina sare, ouale, smantana si apa rece. Se ramanta aluatul repede pentru ca se poate inmuia de la caldura degetelor, apoi se aduna intr-o bila si se impacheteaza in folie de plastic alimentara, care se pune sa stea la rece 30 de minute.
  2. Se scoate aluatul din frigider pe o planseta presarata cu faina, se intinde din el o foaie cu care se imbraca forma de tarta unsa cu unt, apasand cu degetele aluatul. La final se inteapa cu o furculita din  loc in loc aluatul din tava si se coace la foc potrivit 20 de minute.
  3. Aluatul sarat pentru tarte se foloseste pentru gustari, putand fi umplute cu ciuper, icre, pasta de ou sau de ansoa. Cand aluatul copt se umple cu sote, se folosesc ca garnituri la friptura. Tartele sarate se pot umple si crude si apoi se coc, cum ar fi tarta cu spanac, cu rosii, etc.

Recomandari

Panificatie