- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Aluatul dulce pentru tarte trebuie sa il incercati pentru ca tartele cu fructe sunt cele mai bune cu acest tip de aluat.
Ingrediente
- 250 gr faina
- 125 gr unt/margarina
- 100 gr zahar
- zahar vanilat
- sare
- coaja rasa de lamaie
- 2-3 linguri lapte sau apa
- 2 oua
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron se pune faina si untul taiat bucatele, apoi se framanta cu degetele, adaugand treptat zaharul tos, zaharul vanilat, putina sare, coaja rasa de lamaie, ouale si lapte sau apa rece. Se ramanta aluatul repede pentru ca se poate inmuia de la caldura degetelor, apoi se aduna intr-o bila si se impacheteaza in folie de plastic alimentara, care se pune sa stea la rece 30 de minute.
- Se scoate aluatul din frigider pe o planseta presarata cu faina, se intinde din el o foaie cu care se imbraca forma de tarta unsa cu unt, apasand cu degetele aluatul. La final se inteapa cu o furculita din loc in loc aluatul din tava si se coace la foc potrivit 20 de minute.