Aluat nisipos pentru fursecuri

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aluatul nisipos pentru fursecuri este usor de preparat si are o gramada de intrebuintari. Din el puteti prepara biscuiti, fursecuri, baghete dar il puteti folosi si ca baza pentru o tarta frageda si aromata.

Ingrediente

    • 100 gr zahar
    • 200 gr unt/margarina
    • 300 gr faina
    • 1 galbenus
    • 1 ou intreg
    • vanilie
    • coaja rasa de lamaie

Instructiuni de preparare

  1. Se pun intr-un castron untul si zaharul si se ametseca cu mana, adaugand treptat faina si ouale. Aluatul se framanta repede, deoarece coca aceasta se inmoaie in contact cu mana calda. Dupa ce s-au incorporat vanila si coaja rasa de lamaie se aduna aluatul intr-o bila, se impacheteaza in folie de plastic alimentara si se baga la frigider jumatate de ora.
  2. Daca la framantat aluatul este prea moale se mai poate adauga putina faina. Daca coca este prea nisipoasa se poate aduaga 1-2 linguri de lapte rece.
  3. Din acest aluat se prepara biscuiti, baghete sau fursecuri.

Recomandari

Panificatie