- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Aluatul nisipos pentru fursecuri este usor de preparat si are o gramada de intrebuintari. Din el puteti prepara biscuiti, fursecuri, baghete dar il puteti folosi si ca baza pentru o tarta frageda si aromata.
Ingrediente
- 100 gr zahar
- 200 gr unt/margarina
- 300 gr faina
- 1 galbenus
- 1 ou intreg
- vanilie
- coaja rasa de lamaie
Instructiuni de preparare
- Se pun intr-un castron untul si zaharul si se ametseca cu mana, adaugand treptat faina si ouale. Aluatul se framanta repede, deoarece coca aceasta se inmoaie in contact cu mana calda. Dupa ce s-au incorporat vanila si coaja rasa de lamaie se aduna aluatul intr-o bila, se impacheteaza in folie de plastic alimentara si se baga la frigider jumatate de ora.
- Daca la framantat aluatul este prea moale se mai poate adauga putina faina. Daca coca este prea nisipoasa se poate aduaga 1-2 linguri de lapte rece.
- Din acest aluat se prepara biscuiti, baghete sau fursecuri.