- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
De aceasta prajitura nu te saturi niciodata si o singura bucatica nu este nicioadata de ajuns. Fulgii crocanti de migdale care o decoreaza sunt in contrast cu pandispanul moale de dedesubt.
Ingrediente
- 2 lingurite praf de copt
- 230 gr zahar tos, brut
- coaja rasa fin de la 1 portocala
- 80 gr migdale macinate
- 280 gr faina cu agent de afanare
- 230 gr unt nesarat, la temperatura camerei
- 5 oua
- 2 linguri suc de portocale
- 50 gr fulgi de migdale
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 12 portii
Timp de preparare 20 minute
Timp de coacere 30 minute
- Turnati faina, praful de copt zaharul tos, ouale batute usor, coaja rasa si zeama de portocala impreuna cu migdalele macinate intr-un castron mare si bateti-le cu mixerul electric la viteza mica, pana cand sunt incorporate toate ingredientele. Treceti la viteza medie si mixati pana se omgenizeaza amestecul.
- Cu o lingura, turnati amestecul intr-o tava adanca tapetata cu hartie de copt si nivelati cu o paleta ingusta. Presarati peste el un strat uniform de fulgi de migdale. Coaceti 30 de minute sau pana cand, daca intepati prajitura in mijloc cu o frigaruie, aceasta iese curata.
- Lasati prajitura sa se raceasca 15 minute in tava si apoi scoateti-o pe un gratar pana la racirea completa. Cand s-a racite puteti portiona prajitura pentru a o servi.