Patrate cu migdale

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

De aceasta prajitura nu te saturi niciodata si o singura bucatica nu este nicioadata de ajuns. Fulgii crocanti de migdale care o decoreaza sunt in contrast cu pandispanul moale de dedesubt.

Ingrediente

    • 2 lingurite praf de copt
    • 230 gr zahar tos, brut
    • coaja rasa fin de la 1 portocala
    • 80 gr migdale macinate
    • 280 gr faina cu agent de afanare
    • 230 gr unt nesarat, la temperatura camerei
    • 5 oua
    • 2 linguri suc de portocale
    • 50 gr fulgi de migdale

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 12 portii
Timp de preparare 20 minute
Timp de coacere 30 minute

  1. Turnati faina, praful de copt zaharul tos, ouale batute usor, coaja rasa si zeama de portocala impreuna cu migdalele macinate intr-un castron mare si bateti-le cu mixerul electric la viteza mica, pana cand sunt incorporate toate ingredientele. Treceti la viteza medie si mixati pana se omgenizeaza amestecul.
  2. Cu o lingura, turnati amestecul intr-o tava adanca tapetata cu hartie de copt si nivelati cu o paleta ingusta. Presarati peste el un strat uniform de fulgi de migdale. Coaceti 30 de minute sau pana cand, daca intepati prajitura in mijloc cu o frigaruie, aceasta iese curata.
  3. Lasati prajitura sa se raceasca 15 minute in tava si apoi scoateti-o pe un gratar pana la racirea completa. Cand s-a racite puteti portiona prajitura pentru a o servi.

Recomandari

Panificatie