- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Chouquettes sunt gogosele pufoase din aluat de ecleruri, presarate cu cristale de zahar pentru a deveni mai crocante, delicioase atat simple cat si umplute cu frisca batuta.
Ingrediente
- 100 gr unt nesarat, taiat cuburi
- 150 gr faina de panificatie, cernuta
- 2-3 linguri zahar candel, zahar perlat sau zahar cubic zdrobit
- 200 ml apa
- 1 lingura zahar tos
- 4 oua batute
USTENSILE:
- pos cu sprit mediu, simplu
- 2 tavi joase, captusite cu hartie de copt
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 portii
Timp de preparare 20 mnute
Timp de coacere 15-20 minute
- Turnati intr-o cratita apa cu untul, adaugati zaharul tos si incalziti totul pana se topeste untul. Aduceti amestecul la punctul de fierbere, luati cratita de pe foc si turnati faina. Amestecati cu o lingura de lemn, pana cand amestecul este omogen si formeaza o minge care se dezlipeste perfect pe de peretii cratitei.
- Raciti putin compozitia si adaugati treptat ouale batute, incorporand complet fiecare cantitate inaintye de a mai adauga. Amestecul trebuie sa fie lucios si suficient de moale ca sa poata fi turnat cu spritul, dar suficient de tare pentru a-si mentine forma. prin urmare, este posibil sa nu fie nevoie de intreaga cantitate de ou.
- Cu o lingura, introduceti amestecul in posul cu sprit mediu simplu montat si formati mingiute pe tavile tapetate cu hartie de copt umezita cu apa, lasand suficient spatiu intre ele, pentru ca vor creste la copt.
- Cu o pensula de patiserie, ungeti gogoselele pe deasupra cu restul de ou sau cu lapte si presarati-le cu zahar. Coaceti-le 15-20 de minute sau pana se rumenesc. Scoateti-le din cuptor si dati cate o gaura pe laterala fiecarei goosi, ca sa iasa aburul, apoi lasati-le pe un gratar pana la racirea completa.