- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Bolovanul de faina este un desert specific din Maramures, foarte gustos si apreciat.
Ingrediente
- 500 gr faina
- 500 ml lapte
- 3 lingurite zahar
- 100 gr stafide
- 50 gr drojdie
- sare
- 140 gr unt
- 3 oua
- 2 lingurite zahar pudra
- 400 gr compot
Instructiuni de preparare
- Se framanta faina cu 100 gr de unt, laptele, drojdia, stafidele (tinute timp de o ora in apa rece, apoi scurse si tocate marunt), ouale, o lingura de zahar si putina sare.
- Aluatul obtinut se asterne uniform intr-o cratita unsa cu unt. Se pune pe foc o oala mare cu apa. Cand clocoteste, se pune in ea cratita cu aluat si se fierbe, pe baie de abur, aproximativ doua ore.
- Se scoate aluatul din cratita, se da prin zahar pudra, se portioneaza si se serveste cald, cu compot de fructe.