- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Acest chec cu glazura de lamaie este deosebit, gratie gustului acrisor al siropului de lamaie, cu care este insiropat.Decorati cu felii glazurate de lamaie si linii de glazura de zahar.
Ingrediente
- 175 gr unt
- 175 gr zahar tos fin
- 3 oua, batute usor
- 225 gr faina
- 1 lingurita praf de copt
- 2 linguri lapte
- coaja rasa fin de la 1 lamaie
- 3 lignuri miere de albine
PENTRU DECOR:
- 1 lamaie mica
- 50 gr zahar
- 1 lingura suc de lamaie
- apa rece
- 50 gr zahar pudra, cernut
USTENSILE:
- forma de cozonac de 900 gr , din silicon
Instructiuni de preparare
- Amestecati untul cu zaharul, pana obtineti o masa pufoasa. Incorporati, putin cate putin, ouale. daa amestecul incepe sa se ingroase adaugati cate o lingura de faina cu praf de copt. Cerneti restul de faona si incorporati-o in amestecul de oua cu unt, amestecand cu o lingura metalica. Adaugati laptele, coaja rasa de lamaie si jumatate din sucul de lamaie.Turnati aluatul in forma unsa cu unt si tapetata cu faina, nivelati, apoi coaceti o ora sau pana cand, daca intepati cu o scobitoare, aceasta iese curata.
- In timp ce checul se coace, taiati feliile de lamaie in jumatati. Intr-o craticioara dizolvati zaharul in 100 ml de apa. Adaugati feliile de lamaie, fierbeti-le la foc mic 10 minute, pana cand siropul incepe sa se ingroase. Lasati sa se raceasca, iar apoi scoateti lamaia la uscat pe un servet de hartie. Inainte de a scoate checul din cuptor, incalziti restul de sirop de lamaie impreuna cu mierea de albine.
- Intepati checul cald peste tot cu o scobitoare mai lunga si turnati peste el siropul de lamaie si lasati-l sa se raceasca in forma.
- Pregatiti glazura din sucul de lamaie, apa rece si zaharul pudra.Turnati-o peste chec dintr-un pos de cofetar, in fir subtire, iar apoi decorati checul cu feliile de lamaie glazurate.