Foietaj pentru lenesi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aceasta metoda este denumita pentru lenesi, rapida sau sfaramata. Este una din variantele de preparare a foietajului, care presupune o preparare mai rapida dacat in cazul retetei clasice.

Ingrediente

    • 450 gr faina
    • 1 lingurita sare
    • 275 gr unt racit
    • 300 ml apa foarte rece
    • faina pentru intins

    USTENSILE:

    • planseta din marmura
    • sucitor

Instructiuni de preparare

  1. Lucrati doar cu ingrediente reci. Presarati faina si sare intr-un castron mare. Taiati untul in bucati foarte mici, adaugati-l peste faina,  turnati apa si sare. Cu doua cutite cu lama boanta maruntiti untul impreuna cu faina si amestecati ingredientele.
  2. Formati o bila din aluat cu mana, acoperiti-l cu folie alimentara si dati-l la frigider pentru 30 de minute.
  3. Pe planseta presarata cu faina, intindeti aluatul sun forma unui dreptunghi, cu unghiuri drepte. Intindeti aluatul spre inainte,avand grija sa nu se lipeasca de planseta sau de sucitor. Rotiti foaia cu latura ingusta, indoiti treimea superioara spre cea din mijloc, apoi cea inferioara peste ele, astlel incat sa obtineti un patrat oarecum perfect. Rotiri aluatul astfel incat marginea de sus sa vina in stanga.
  4. Aplatizati marginile cu sucitorul si lasati aluatul sa se odihneasca 20 de minute in frigider.
  5. Repetatiprocesul de intindere, impaturire si rotire de inca trei ori. Dupa fiecare ciclu, lasati aluatul sa se odihneasca 20 de minute, la frigider. Intindeti aluatul si untilizati-l cum doriti.

Recomandari

Panificatie