Colomba de Paste

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Colomba de Paste este un preparat italienesc specific sarbatorilor de Paste, fiind un preparat foarte indragit de copii.

Ingrediente

    • 700 gr  faina
    • 100 ml lapte
    • 200 gr unt
    • 150 gr zahar
    • 6 galbenusuri
    • 150 gr fructe glasate sau 100 gr ciocolata fondanta
    • 25 gr drojdie de bere
    • 80 gr migdale decojite
    • coaja rasa de la o lamaie
    • sare
    • zahar tos

Instructiuni de preparare

  1. Se pregateste un aluat cu faina, drojdia faramitata in putina apa, galbenusurile si 100 gr de unt moale, zaharul, coaja rasa de limaie, sarea si laptele caldut. Se lasa sa se dospeasca cam o jumatate de ora, apoi se mai framanta aluatul adaugand untul ramas, ciocolata sau fructele glasate.
  2. Se pune aluatul intr-o forma de porumbel si se mai lasa sa se dospeasca o jumatate de ora. Se unge cu un galbenus si se presara zaharul tos si migdalele. Se pune la cuptorul incins 20 de minute, apoi se acopera cu hartie de cuptor si, in sfarsit, se mai coace 20-25 de minute.

Recomandari

Panificatie