- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Briosele cu afine si fulgi de migdale sunt delicioase si aromate, fiind desertul perfect in orice ocazie.
Ingrediente
- 250 gr afine
- 125 gr nuci
- 300 gr faina
- 100 gr zahar
- o lingurita praf de copt
- un ou
- 190 ml suc de portocale
- 125 ml ulei
- o lingurita coaja de portocale
PENTRU SERVIT:
- 100 gr zahar pudra
- 100 gr migdale feliate
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 10-12 portii
Timp de preparare 15 minute+ 20 minute coacere
- Se amesteca ingredientele seci adica faina, zaharul, praful de copt si se lasa deoparte.
- Oul se amesteca cu sucul de portocale, uleiul si coaja de portocala rasa.
- Se unesc cele doua amestecuri, se incorporeaza bine ingredientele seci cu acelea lichide si apoi se pun afinele si nucile.
- Se toarna in formele de briose si se coc 20 de minute. Se servesc presarate cu zahar pudra, fulgi de migdale si fructe. Se pot orna cu menta.
Afinele trebuie sa fie scurse de apa atunci cand se adauga in aluat. Pentru ca afinele sa fie bine repartizate in toate briosele, acestea se trec prin faina inainte.