- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Blatul de pizza se prepara foarte usor, si se poate folosi si la prepararea tartelor sarate.
Ingrediente
- 150 ml apa
- 1/2 lingurita de zahar
- 1 lingurita de drojdie
- 225 gr faina
- 3 linguri cu ulei de masline
- 1 lingurita de sare
Instructiuni de preparare
- Amestecati intr-un castron drojdia cu o lingura de faina, 3 linguri de apa calda si putin zahar pana obtineti o pasta omogena. Acoperiti-o si lasati-o asa pana se umfla si face spuma.
- Puneti intr-un castron faina iar in mijlocul ei turnati amestecul de drojdie, ulei, sare si amestecati pana formati un aluat moale si elastic.
- Framantati bine blatul, lasati-l putin sa dospeasca pentru a prinde volum. Inainte de a prepara pizza, aluatul se pune intr-o forma cu marimea si forma dorita.