Kuglof

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Kuglof este un chec foarte aromat, pe care il puteti coace si in forma clasica de chec, pentru ca gustul este specific, nu forma.

Ingrediente

    • 150 gr stafide
    • 2 linguri conic/rom
    • 2 pliculete drojdie uscata
    • 250 ml lapte caldut
    • 1/2 lingurita sare
    • 3 linguri zahar
    • 450 gr faina
    • 2 oua
    • 125 gr unt , la temperatura camerei
    • 50 gr migdale sau fulgi de migdale
    • zahar pudra, pentru decor

    USTENSILE:

    • forma de chec cu diamerul 26 cm
    • mixer cu accesorii de aluat

Instructiuni de preparare

  1. Puneti stafidele la inmuiat in coniac/rom, pana preparati aluatul.
  2. Amestecati drojdia cu 125 ml lapte caldut, sarea, 1 lingura de zahar si 6 linguri de faina, apoi lasati compozitia la dospit 30 de minute, in loc calduros, pana isi dubleaza volumul.
  3. Separat, amestecati restul de faina, 2 linguri de zahar, ouale si restul de zahar. Amestecati-le timp de cateva minute cu acccesoriile de  aluat  de la mixer, pana cand obtineti un aluat dens. Adaugati untul si, fara sa opriti mixerul, maiaua crescuta. Scurgeti stafidele si incorporati-le in aluat si continuati framantarea pentru inca 10 minute, astfel incat aluatul sa fie dens si elastic.
  4. Ungeti forma  de kuglof cu unt si presarati-o cu faina. Scuturati excesul de faina si tapetati forma cu fulgi de migdale sau migdale intregi. Aranjati cu grija migdalele intregi in adanciturile formei.
  5. Asezati aluatul in forma si neteziti cat puteti de bine suprafata aluatului. Aluatul nu trebuie sa ajunga mai sus de jumatatea formei, pentru ca altfel nu va avea loc sa creasca.
  6. Lasati aluatul sa dospeasca in forma, la loc cald si uscat. Dospirea dureaza cel putin o ora, apoi coaceti 40 de minute, in cuptorul incins. checul creste, iar suprafata acestuia se rumeneste si daca intepati aluatul in mijloc cu o scobitoare, aceasta iese curata.
  7. Lasati checul in forma 15 minute, apoi rasturnati pe un gratar. Presarati checul rece cu zahar pudra si serviti-l taiat felii.

Recomandari

Panificatie