- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Scutecele Domnului este un preparat specific sarbatorilor de Craciun, pe care unii oameni din Moldova il mai prepara si astazi.
Ingrediente
- 500 gr faina
- nuci tocate
- 3 linguri ulei
- sirop din apa cu zahar, pentru foi
- sare
- 150 ml apa calduta
Instructiuni de preparare
- Se face un aluat din faina, ulei, sare, apa. Se framanta bine, apoi se bate de masa pana prezinta goluri in sectiune. Se lasa 15 minute acoperit cu un servet, apoi se intind foi subtiri. Se lasa foile sa se zvante putin, apoi se taie in forme rotunde de marimea unei farfurii.
- Se coace fiecare foaie pe o tava, direct pe foc, pe o parte si pe alta.
- Se prepara un sirop usor legat si aromatizat cu apa de flori.
- Se asaza una peste alta foile stropite bine cu sirop si presarate cu nuci, apoi se taie in felii.