- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Aluatul crocant de pizza trebuie sa il incercati pentru ca este delicios si usor de preparat.
Ingrediente
- 1 lingurita cu varf de drojdie uscata
- 180 ml apa calda (nu fierbinte)
- 400 gr faina alba
- 50 gr faina de porumb
- sare
- 2 linguri de ulei de masline
Instructiuni de preparare
- Drojdia se dizolva in apa si se lasa sa creasca 10 minute. Faina alba si cea de porumb se amesteca impreuna cu uleiul,sarea, uleiul.Se framanta 5 minute si se lasa sa creasca pana ce aluatul isi dubleaza volumul. Vasul in care creste trebuie sa fie uns cu un pic de ulei si acoperit.
- Acest aluat este pentru 2 pizza. Se imparte in jumatate. Se intinde in tava de copt, se inteapa din loc in loc cu o furculita si se mai lasa sa creasca, in tava, 10 minute.Se pun pe blat ingredientele preferate, apoi se coace in cuptorul incins.