Briose usoare cu iaurt

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Briosele usoare cu iaurt se servesc atat la desert cat si ca aperitiv sau gustare, alaturi de un pahar cu lapte.

Ingrediente

    • 350 gr iaurt natur
    • 55o gr faina
    • 400 gr zahar
    • 3 oua
    • 80 ml ulei
    • 3 linguri smantana
    • 1/2 pliculet praf de copt
    • 150 gr nuci macinate

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 12 bucati

Timp de preparare 30 minute+ 20 minute coacere

  1. Se pune iaurtul intr-un vas incapator si apoi se adauga in ordine urmatoarele ingrediente: zaharul, ouale, faina, praful de copt, uleiul, smantana si nucile macinate.
  2. Se amesteca bine timp de 5 minute pentru ca toate ingredi¬entele sa se incorporeze.
  3. Aluatul se repartizeaza in forme sau in hartiile speciale de copt si se da la cuptor pentru 20 de minute.

Se utilizeaza ca masura paharul de iaurt, de plastic care, dupa ce se goleste, se spala. Daca aluatul este prea fluid, se mai adauga un pic de faina.

Recomandari

Panificatie