- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
O reteta simplu de preparat, checul cu cacao este foarte pufos si cu aroma puternica de cacao. Cred ca poate fi folosit si ca blat pentru un tort de ciocolata, este delicios oricum.
Ingrediente
- 375 gr zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 1 lingura cacao
- 6 oua
- 375 gr faina
- 100 ml ulei
Instructiuni de preparare
- Se bat spuma tare albusurile, apoi se adauga cate putin zahar si se bat bine ca si la bezele, pana se adauga tot zaharul. Se adauga cate un galbenus si se bate continuu. Dupa ce s-au adaugat toate galbenusurile, se scoate telul si se amesteca cu o lingura cate putina faina, zaharul vanilat, apoi uleiul.
- Se ung 2 tavi de chec cu unt, se presara faina si se toarna in ele compozitia, dar se opreste un sfert in care se amesteca bine cacaua, apoi se toarna deasupra dintr-un capat in celalalt al tavii.
- Se baga tavile in cuptorul incin pentru 25-30 de minute, dupa care se face proba scobitorii si daca sunt gata se scot din cuptor si se lasa in forma pana se racesc complet.