- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cand doriti un desert delicios si rapid, este momentul pentru un chec glazurat.Aroma fina de cacao face ca acest chec sa fie servit atat ca aperitiv, desert sau gustare.
Ingrediente
- 100 gr cacao
- 300 gr faina
- 3 ooua
- 200 gr unt
- 300 gr zahar tos
- 100 ml lapte
- 1 plic praf de copt
Instructiuni de preparare
- Se pun intr-un castron untul, zaharul, cacaua si laptele adaugat treptat, se amesteca bine si se pune castronul pe foc mic, cateva minute, amestecand pana se ingroasa putin compozitia.
- Din crema obtinuta se iau 10 lingurite si se tin la caldura. In restul de crema, cand s-a racit, se adauga galbenusurile, praful de copt dizolvat in putin lapte, apoi albusurile batute spuma tare, puse alternativ cu faina.
- Se ung 2 forme de chec cu ulei, se presara faina, se toarna compozitia in ele si se itroduce in cuptor sa se coaca, Cand checul este copt, se scoate, se lasa sa se raceasca si se unge cu crema ramasa, apoi se pastreaza la rece. Checul glazurat se servste a doua zi taiat felii de marime potrivita.