- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Chiflele dulci cu lamaie pot inlocui cu succes gogosile, fiind mult mai simplu de preparat si nu contin multe grasimi.Aceste chifle sunt delicioase pentru o gustare de dupa masa alaturi de o ceasca de ceai.
Ingrediente
- 25 gr faina alba
- 250 gr faina integrala
- 125 ml apa calda
- 125 ml lapte dulce
- 7 gr drojdie
- 2 lingurite sare
- 50 gr zahar pudra
- coaja rasa de la o lamaie
- 1 albus de ou
- 50 gr unt
- ulei
PENTRU GLAZURA:
- 50 gr zahar pudra
- sucul de la jumatate de lamaie
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron incapator se pun ambele tipuri de faina, apa calduta, drojdia,zaharul, coaja de lamaie si laptele caldut, amestecand continuu cu o furculita pana se obtine un aluat omogen lipicios. Se incorporeaza albusul batut spuma si untul taiat cubulete, si se framanta pana cand aluatul se omogenizeaza.
- Se scoate aluatul pe o planseta tapetata cu faina si se framanta continuu pana cand aluatul devine elastic si neted. Se pune faina intr-un castron in care se pune aluatul framantat, se acopera cu un prosop, si se lasa o ora in loc cald sa creasca.
- Cand aluatul sia- dublat volumul si scoate pe planseta, iar din el se fac 8 chifle care se pun intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Chiflele se acopera cu un prosop si se mai lasa 30 de minute, sa creasca.
- Tava cu chifle se baga in cuptorul incin si se coace 30 de minute, la foc moderat.
- Intre timp, se prepara glazura amestecand sucul de lamaie cu zaharul pana se omogenizeaza. Cand chiflele sunt rumenite, se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca. Cand chiflele sunt racite, se adauaga glazura, iar chiflele pot fi servite.