- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Aceste chifle dulci sunt pline de fructe uscate ÅŸi migdale, si sunt delicioase la gust.Datorita vitaminelor pe care le contin aceste chifle pot inlocui cu succes un mic dejun in zilele cand sunteti in intarziere.
Ingrediente
- 500 gr faina alba
- 50 gr unt
- 2 linguri sare
- 65 gr zahar pudra
- 75 gr migdale
- 7 gr drojdie
- 300 gr lapte dulce
- 125 gr fulgi de migdale
- 150 gr amestec de fructe uscate
- 75 gr caise confiate
- ulei
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron se cerne faina apoi se adauga untul, la temperatuira camerei, si se framanta cu varful degetelor, pana cand compozitia devine nisipoasa. Se adauga sare. zaharul pudra, migdalele intregi si drojdia, amestecand continuu pana cand se omogenizeaza amestecul.
- Se adauga laptele caldut, si se continua amestecarea cu o furculita pana cand se incorporeaza tot laptele, iar aluatul devine lipicios. Se scoate aluatul pe o planseta tapetata cu fana si se framanta pana cand devine elastic si neted. Se pune aluatul intr-un castron tapetat cu faina, se presara faina si peste aluat, se acoepra cu un prosop, apoi se da la loc calduros timp de o ora sa creasca.
- Cand aluatul si-a dublat volumul, se adauga jumatate din fulgii de migdale si fructele uscate amestecate cu caisele taiate marunt. Se framanta putin aluatul cat sa se incorporeaza fructele,apoi din aluat se formeaza 12 mingiute, care se asaza pe o planseta tapetata cu faina si se mai lasa 30 de minute, la crescut.
- Se iau chiflele una cate una si se pun intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Pe fiecare chifla se pun fulgii de migdale ramasi, iar tava se baga in cuptorul incins unde se coace la foc moderat timp de 20-25 de minute.
- Cand chiflele incep sa se rumeneasca se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca, apoi chiflele pot fi consumate.