- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Chiflele pot fi preparate din aluat obisnuit de paine. Va propunem sa incercati chiflele din aluat cu lapte si unt, mai moi si mai aromate.
Ingrediente
- 400 ml lapte incalzit
- 1 lingurita zahar
- 50 gr unt topit
- 1 lingurita drojdie uscata
- 750 gr faina de panificatie
- 1 lingurita sare
Instructiuni de preparare
- Topiti zaharul in lapte intr-o cana gradata si adaugati untul topit. Presarati drojdia si lasati deoparte 20-30 de minute, pana se formeaza o spuma deasupra.
- Turnati faina intr-un castron. Faceti o adancitura in mijloc si turnati maiaua. Amestecati ingredientele cu o lingura de lemn si apoi, cu mana, formati o bila din aluat. Transferati aluatul pe o planseta presarata cu faina si framantati 10-15 minute, pana cand aluatul devine neted si elastic. Puneti aluatul intr-un castron curat, acoperiti-l cu folie alimentara unsa cu ulei, lasandu-l sa dospeasca 1-2 ore la cald, pana isi dubleaza volumul.
- Bateti aluatul dospit ca sa se lase si mai framantati-l cateva minute. Impartiti aluatuul in doua, iar apoi, fiecare juamatate in 7-8 bucati. Formati din fiecare bucata cate o chifla, acoperiti cu un servet si lasati-le la dospit 30 de minute.
- Pana dospesc chiflele incingeti bine cuptorul. Presarati chiflele cu faina si coaceti-le 20 de minute, pana se rumenesc. Daca loviti chifla trebuie sa se auda un sunet infundat, atunci ea este coapte.