Chifle

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Chiflele pot fi preparate din aluat obisnuit de paine. Va propunem sa incercati chiflele din aluat cu lapte si unt, mai moi si mai aromate.

Ingrediente

    • 400 ml lapte incalzit
    • 1 lingurita zahar
    • 50 gr unt topit
    • 1 lingurita drojdie uscata
    • 750 gr faina de panificatie
    • 1 lingurita sare

Instructiuni de preparare

  1. Topiti zaharul in lapte intr-o cana gradata si adaugati untul topit. Presarati drojdia si lasati deoparte 20-30 de minute, pana se formeaza o spuma deasupra.
  2. Turnati faina intr-un castron. Faceti o adancitura in mijloc si turnati maiaua. Amestecati ingredientele cu o lingura de lemn si apoi, cu mana, formati o bila din aluat. Transferati aluatul pe o planseta presarata cu faina si framantati 10-15 minute, pana cand aluatul devine neted si elastic. Puneti aluatul intr-un castron curat, acoperiti-l cu folie alimentara unsa cu ulei, lasandu-l sa dospeasca 1-2 ore la cald, pana isi dubleaza volumul.
  3. Bateti aluatul dospit ca sa se lase si mai framantati-l cateva minute. Impartiti aluatuul in doua, iar apoi, fiecare juamatate in 7-8 bucati. Formati din fiecare bucata cate o chifla, acoperiti cu un servet si lasati-le la dospit 30 de minute.
  4. Pana dospesc chiflele incingeti bine cuptorul. Presarati chiflele cu faina si coaceti-le 20 de minute, pana se rumenesc. Daca loviti chifla trebuie sa se auda un sunet infundat, atunci ea este coapte.

Recomandari

Panificatie