- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Gogoselele cu miere si scortisoara trebuie sa le incercati pentru ca sunt la fel de bune calde sau reci.
Ingrediente
- 1 kg faina
- 15 gr drojdie
- 320 gr miere de albine
- scortisoara macinata
- 200 ml ulei
- sare
Instructiuni de preparare
- Se amesteca drojdia cu putina apa calduta, treptat, se adauga faina, pana cand se obfine o pasta moale, legata. Se acopera si se lasa aproximativ 1 ora, la loc caldut.
- Se cerne faina, se face un loc gol in mijlocul ei, unde se toarna putina apa calduta, apoi se amesteca,
putin cate putin, pana cand se formeaza o coca moale. Se adauga sarea si amestecul de drojdie cu faina si se framanta pana se obtine o coca elastica, nu foarte tare. Se acopera si se lasa la crescut, intr-un loc caldut.
- Se pune uleiul intr-o oala mai adanca, se lasa sa se incinga bine. Cu mana stanga, se ia o cantitate de coca si se strange, astfel incat sa iasa prin partea de sus a mainii, sub forma de biluta. Se rupe cu mana dreapta, udata in prealabil, se apasa putin, cu degetul mare, apoi se pune biluta in uleiul incins.
- Se procedeaza la fel cu toata compozitia. Cand gogoselele se rumenesc pe toate partile, se scot si se scurg bine de ulei.
- Se pun intr-un vas adanc, iar peste eie se pune miere subtiata si se pudreaza cu praf de scortisoara. Se servesc calde.