Gogosele cu miere si scortisoara

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Gogoselele cu miere si scortisoara trebuie sa le incercati pentru ca sunt la fel de bune calde sau reci.

Ingrediente

    • 1 kg faina
    • 15 gr drojdie
    • 320 gr miere de albine
    • scortisoara macinata
    • 200 ml ulei
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se amesteca drojdia cu putina apa calduta, treptat, se adauga faina, pana cand se obfine o pasta moale, legata. Se acopera si se lasa aproximativ 1 ora, la loc caldut.
  2. Se cerne faina, se face un loc gol in mijlocul ei, unde se toarna putina apa calduta, apoi se amesteca,
    putin cate putin, pana cand se formeaza o coca moale. Se adauga sarea si amestecul de drojdie cu faina si se framanta pana se obtine o coca elastica, nu foarte tare. Se acopera si se lasa la crescut, intr-un loc caldut.
  3. Se pune uleiul intr-o oala mai adanca, se lasa sa se incinga bine. Cu mana stanga, se ia o cantitate de coca si se strange, astfel incat sa iasa prin partea de sus a mainii, sub forma de biluta. Se rupe cu mana dreapta, udata in prealabil, se apasa putin, cu degetul mare, apoi se pune biluta in uleiul incins.
  4. Se procedeaza la fel cu toata compozitia. Cand gogoselele se rumenesc pe toate partile, se scot si se scurg bine de ulei.
  5. Se pun intr-un vas adanc, iar peste eie se pune miere subtiata si se pudreaza cu praf de scortisoara. Se servesc calde.

Recomandari

Panificatie