Ciabatta cu masline

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciabatta face parte din specialitatile de panificatie italiene.Textura moale si pufoasa a aceste paine face pe oricine o prepara, sa manance chiar si fierbinte,abia scoasa din cuptor.Ce poate fi mai bun...

Ingrediente

    • 400 gr faina alba
    • 150 gr faina integrala
    • 60 gr masline
    • 300 ml apa
    • 3 linguri ulei de masline
    • 25 gr drojdie proaspata
    • 1 lingurita sare
    • 1/2 lingurita zahar brun

Instructiuni de preparare

  1. Se amesteca drojdia cu trei linguri de faina si cu doua linguri de apa calduta, pana se obtine un aluat omogen, care se acopera si se lasa la dospit, intr-un loc caldut, pana isi dubleaza volumul.
  2. Se cern cele doua sortimente de faina intr-un vas mare, se adauga maiaua, sarea, zaharul brun, uleiul de masline, si apa calduta  treptat. Se framanta aluatul in mod sustinut, iar la sfarsit se adauga maslinele, curatate de samburi, taiate marunt, si se amesteca bine in aluat.Se pune aluatul la crescut circa 30 de minute, la loc cald.
  3. Se imparte aluatul in doua, se da forma unor paini lunguiete (sau se face doar una mai mare), care se asaza intr-o tava tapetata cu faina. Se creasteaza oblic si se coc in cuptorul preincalzit circa 45-50 de minute, la temperatura potrivita, pana se rumenesc frumos deasupra.

Recomandari

Panificatie