- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cozonacul Bucovinean este delicios si aromat, perfect pentru sarbatorile de iarna, sau de ce nu, il puteti prepara ori de cate ori doriti un desert gustos.
Ingrediente
- 50 gr drojdie proaspata
- 250 gr unt
- 5 glbenusuri
- 180 ml lapte
- 50 ml coniac
- 150 gr stafide
- 1 kg faina
- 300 gr zahar
- 3 oua
- 200 ml smantana
- 2 plicuri zahar b=vanilat
- coaja rasa de la 2 lamai
- sare
Instructiuni de preparare
- Drojdia se dizolva in putin lapte cu zahar si putina faina. Dupa ce a crescut, se adauga restul de zahar si lapte, sarea, cele 3 oua intregi, galbenusurile, smantana, untul topit, faina, zaharul vanilat, coniacul si stafidele care au fost tinute 1 ora in apa.
- Se framanta bine aluatul si se lasa sa creasca pana cand isi dubleaza volumul. Dupa ce a crescut, se imparte in doua, din fiecare jumatate formandu-se cate doua rulouri care se rasucesc.
- S-au format astfel doi cozonaci care se pun in tavi unse cu unt, se lasa sa mai creasca cea 1 ora, apoi se coc in cuptor. Aluatul de cozonac astfel preparat poate fi umplut cu nuci, mac.