- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cozonacul impletit cu miere si ovaz trebuie sa il incercati pentru ca este delicios si pe placul tuturor.
Ingrediente
-
500 gr faina alba
-
200 ml lapte dulce
-
1 cub de drojdie
-
sare
-
2 oua
-
60 gr unt
-
70 gr fulgi de ovaz
-
1 lingura zahar vanilat
-
100 gr miere de albine
Instructiuni de preparare
- Drojdia se faramiteaza in lapte caldut si se dizolva cu zahar, apoi se lasa 10 minute la dospit. Mierea de albine, faina, fulgii de ovaz,putina sare, untul si ouale se framanta impreuna cu laptele cu drojdie, pana se obtine un aluat omogen. Se acopera aluatul cu un servet curat de bucatarie si se lasa la dospit 90 minute.
- Aluatul se imparte in 8 portii, se ruleaza fire lungi si se taie in cate trei. Se impletesc cozonaci mici, apasand bine la capete. Se aseaza cozonacii pe o tava, se acopera si se mai lasa la dospit inca 30 minute. Suprafetele cozonacilor se ung cu un strat subtire dintr-un amestec obtinut din 1 lingura de miere si 1 lingura de apa.
- Se presara cu fulgi de ovaz, se coc timp de 20-25 minute in cuptorul incins, la foc moderat, iar apoi se lasa sa se raceasca.