- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Guguluful cu cacao este un desert foarte indragit de cei mici pentru ca etse foarte aromat si are o forma foarte atractiva.
Ingrediente
PENTRU ALUATUL GALBEN:
- 125 gr zahar
- 2 oua
- 1/2 pliculet praf de copt
- 125 gr unt
- 250 gr faina
- 1 pliculet zahar vanilat
- 100 ml lapte
PENTRU ALUATUL DE CACAO:
- 155 gr zahar
- 250 gr faina
- 2 linguri cacao
- 125 gr unt
- 1/2 pliculet praf de copt
- 2 oua
- 125 ml lapte
- 1 lingurita esenta de rom
Instructiuni de preparare
- Pentru aluatul galben, freaca untul moale,la temperatura camerei, cu zaharul si vanilia. Adauga ouale pe rand, incorporandu-le bine in aluat. presara faina amestecata cu praful de copt si toarna lapte alternativ, amestecand cu atentie.
- Pentru aluatul de cacao, freaca untul moale cu zaharul, adauga ouale pe rand, apoi adauga faina amestecata cu praful de copt si cacaua, apoi incorporeaza lapetele amestecat cu esenta de rom.
- Unge cu unt si tapeteaza cu faina doua forme de guguluf si toarna in fiecare cate jumatate din cele doua aluaturi.
- Pentru a-l marmora, trece o furculita prin aluatul din cele doua tavi, apoi baga-le in cuptor sa se coaca 55 de minute, la foc moderat, pana trece testul scobitorii.