Paine cu ardei si verdeturi- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Painea cu ardei si verdeturi este o paine foarte sanatoasa pe care o puteti servi atat la gustari cat si la mancarurile gatite.

Ingrediente

    • 1 kg faina
    • sare
    • 500 ml lapte sau apa minerala
    • 175 ml ulei
    • sare
    • 2 crengute de busuioc mediteranean
    • 1 lingura cu zahar
    • 1/2 ceapa mare
    • 2 legaturi de marar

Instructiuni de preparare

Timp de preparare 1 1/2 ore

  1. Cerneti faina in ligheanul de aluat, adaugati drojdia inmuiata cu o lingura de zahar si o lingurita de sare si framantati painea cu lapte cald si 2 linguri cu ulei.
  2. Taiati ceapa pestisori, o lasati cu uleiul ramas intr-o tigaie pe foc mic 1-2 minute. Trebuie sa se inmoaie usor si sa nu se caleasca.
  3. Framantati painea cu lapte sau sifon, adaugati ceapa cu uleiul in care s-a inmuiat, busuiocul si ardeiul taiat rondele. Framantati 2-3 minute, lasati sa creasca.
  4. Puneti aluatul cu lingura (sa nu-l faceti prea vartos) in forme unse cu ulei. Coaceti in cuptor, la foc potrivit, timp de 1/2 ora, pana painicile se rumenesc.

Recomandari

Panificatie