- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Painea cu ardei si verdeturi este o paine foarte sanatoasa pe care o puteti servi atat la gustari cat si la mancarurile gatite.
Ingrediente
- 1 kg faina
- sare
- 500 ml lapte sau apa minerala
- 175 ml ulei
- sare
- 2 crengute de busuioc mediteranean
- 1 lingura cu zahar
- 1/2 ceapa mare
- 2 legaturi de marar
Instructiuni de preparare
Timp de preparare 1 1/2 ore
- Cerneti faina in ligheanul de aluat, adaugati drojdia inmuiata cu o lingura de zahar si o lingurita de sare si framantati painea cu lapte cald si 2 linguri cu ulei.
- Taiati ceapa pestisori, o lasati cu uleiul ramas intr-o tigaie pe foc mic 1-2 minute. Trebuie sa se inmoaie usor si sa nu se caleasca.
- Framantati painea cu lapte sau sifon, adaugati ceapa cu uleiul in care s-a inmuiat, busuiocul si ardeiul taiat rondele. Framantati 2-3 minute, lasati sa creasca.
- Puneti aluatul cu lingura (sa nu-l faceti prea vartos) in forme unse cu ulei. Coaceti in cuptor, la foc potrivit, timp de 1/2 ora, pana painicile se rumenesc.