- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Painea cu masline este un produs delocat pe care trebuie sa il incercati si dvs. Aroma fina a maslinelor in combinatie cu rozmarinul ofera un gust aparte.
Ingrediente
- 200 gr masline negre sau verzi (feliate si fara samburi)
- 500 ml apa calda
- 1 lingura zahar
- 1,5 kg faina
- drojdie proaspata cat o nuca
- 2 linguri ulei de masline
- sare
- rozmarin
Instructiuni de preparare
- Desfa drojdia intr-o cana cu apa, amestec-o cu o mana de faina si tine-o 30 de minute la cald. Amesteca maiaua cu restul de apa si zaharul. Lasa compozitia sa se odihneasca 15 minute, apoi adauga uleiul si sarea si amesteca.
- Adauga faina, putin cate putin, si amesteca bine cu lingura pana se formeaza aluatul.
- Framanta pe planseta presarata cu faina pana cand aluatul devine elastic. Adauga maslinele si rozmarinul si pune aluatul intr-un castron curat cu o lingura de ulei, si lasa-l sa creasca timp de o ora, pana isi dubleaza volumul.
- Formeaza painea si bag-o in cuptorul incins, timp de o ora, la foc moderat.