Paine cu rosioare

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Painea cu rosioare este o delicatesa culinara, deoarece este foarte gustoasa, plina de arome mediteraneene, pe acre cu greu le vvei uita.

Ingrediente

    • 200 gr rosii cherry
    • 180 gr faina
    • 4 oua
    • busuioc verde
    • piper macinat
    • 100 gr parmezan ras sau cascaval de oaie
    • 1 lingura rasa cu drojdie uscata
    • 120 ml lapte
    • 80 ml ulei
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se bat spuma ouale, apoi se amesteca cu faina, putina sare si drojdia. Se omogenizeaza , apoi se incorporeaza laptele si uleiul, putin cate putin, amestecand energic ca  sa nu ramana cocoloase. Se adauga pentru aroma busuioc verde tocat marunt, cascavalul si rosiile cherry taiate jumatati. Se amesteca si se potriveste gustul de sare si piper.
  2. Se toarna compozitia intr-o forma de chec unsa cu ulei si se coace in cuptorul incins, la foc potrivit, 50 de minute.

Recomandari

Panificatie