- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Painea de casa este o delicatesa intalnita din ce in ce mai rar, dar este delicioasa si foarte aromata.
Ingrediente
- 1 kg faina
- 8 linguri ulei
- 1 lingura zahar
- 500 ml apa
- 14 gr drojdie uscata
- sare
Instructiuni de preparare
- Pune faina intr-un lighean, fa in mijloc o gropita si adauga drojdia, zaharul si apa calda. Amesteca folosind o lingura de lemn si incorporeaza treptat toata faina. Adauga uleiul, putina sare si framanta pana cand aluatul nu se lipeste de maini si este elastic.
- Acopera aluatul cu un servet curat si lasa sa creasca o ora, apoi pune-o intr-o forma unsa cu ulei si asaza-o in tava mare de la cuptor. Acopera tava cu un servet si mai lasa sa creasca 30 de minute.
- Intre timp, incinge cuptorul, presara faina pe paine si cresteaza in mijloc, apoi baga tava in cuptor ca painea sa se coaca 45 de minute.