- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
O paine frumoasa, cu interiorul pufos, care se rupe fasii-fasiute, cu coaja crocanta si parfumata, cu care va veti incanta atat musafirii, cat si familia. Nu e deloc greu de facut impletitura iar rezultatul chiar merita efortul consumat, de doar cateva mi
Ingrediente
- 600 gr faina
- 3 galbenusuri
- 2 albusuri
- 250 ml lapte dulce
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 lingurita zahar
- 20 gr drojdie proaspata
- 100 gr unt
- chimen
- susan
- mac
Instructiuni de preparare
- Se face o maia din lapte amestecat cu zaharul, cu drojdia si cu putina faina. Se lasa la crescut 30 de minute intr-un loc cald. Intr-un vas mai incapator,se pune faina, se adauga maiaua, sarea, untul si galbenusurile. Se framanta un aluat potrivit de tare. Se acopera cu un prosop curat si se lasa sa crasca la loc calduros pana cand aluatul isi dubleaza volumul.
- Pentru chifle se taie bucati mici de aluat si pe masa de lucru presarata cu faina se da forma de chifla.
- Pentru painea impletita, se taie o bucata mai maricica din aluat, se imparte in trei parti din care se vor forma 3 suluri care se impletesc, lipind bine capetele.
- Se asaza painile pe o tava unsa cu unt, se ung cu albus de ou batut si se presara chimen, mac sau susan. Chiflele se coc 20 de minute, la foc potrivit, iar painile impletite se coc 30 de minute.