Painici cu susan

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Painicile cu susan sunt o opțiune foarte potrivită atunci când pregătiți o masă festivă, sau când vreți să organizați un picnic.Trebuie totuși să le păstrați într-o pungă pentru a evita întărirea lor.

Ingrediente

    • 350 gr faina alba
    • 150 gr faina integrala
    • 5 linguri tarate
    • 4 linguri seminte de susan prajit
    • 1 lingurita sare
    • 1/2 lingurita zahar brun
    • 20 gr drojdie proaspata
    • 2 linguri ulei de masline
    • 250 ml apa

Instructiuni de preparare

  1. Se amesteca drojdia cu 2 linguri de faina, se adauga zaharul, doua linguri de apa si se formeaza un aluat care se lasa la dopit circa 45 de minute, la loc cald.
  2. Se amesteca cele doua sortimente de faina si taratele cu maiaua, sarea, uleiul de masline si apa calduta, framantand un aluat omogen. La sfarsit se adauga semintele de susan, rumenite in prealabil intr-o tigaie  fara grasime,pastrand cateva pentru decor. Se acopera aluatul cu un prosop curat si se lasa la dospit 45-50 de minute, pana cand acesta isi dubleaza volumul.
  3. Se imparte coca in doua parti, se modeleaza doua paini care se asaza intr-o tava unsa cu ulei. Se unge painea cu ulei, se presara restul de seminte de susan, se cresteaza pe mijoc cu un cutit si se mai lasa 20 de inute sa mai creasca.
  4. Painile se coc in cuptorul incalzit, in prealabil, timp de 40-45 de minute, pana este frumos rumenita.

Recomandari

Panificatie