Pandispan Baba

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pandispanul Baba este o prajitura frantueasca foarte aromata si gustoasa, pe care o serviti cu diferite sosuri.

Ingrediente

    • 250 gr faina
    • drojdie de bere cat o nuca mare
    • 4 linguri cu lapte
    • 150 gr unt
    • 1 ou
    • sare
    • 2-3 linguri cu rom
    • 100 gr stafide
    • coaja de portocala zaharisita
    • 200 ml sirop de visine sau capsune

Instructiuni de preparare

  1. Lasi drojdia cu doua linguri de lapte caldut in castron, amesteci ca sa devina pasta. Pui faina peste drojdie, faci un cocolos mare, pe care il acoperi cu faina si il lasi sa creasca o ora.
  2. In faina ramasa torni unt inmuiat, 2 linguri de lapte cald, un praf de sare, spargi 1 ou si adaugi 3 linguri de rom. Framanti un aluat molicel care se desprinde de mana. Amesteci cele doua aluaturi, pui stafidele curatate si spalate si coaja zaharisita de portocala taiata marunt.
  3.  Framanti 5-6 minute, imparti in doua si coci in tavi mici de chec. Inainte de a le da la cuptor, tii tavile la cald 30 de minute. Coci la foc mic 5 minute apoi la foc potrivit 25 minute.
  4. Cand s-a rumenit scoti prajitura din cuptor si o racesti in forme. Torni deasupra sirop de capsune sau de visine cat este calda, o tai felii si o servesti imediat.

Recomandari

Panificatie