- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Scovergile se prepara mai ales in zona ardealului, si pot avea diferite umpluturi.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 625 gr faina
- 125 gr unt
- 30 gr drojdie
- 1 lingurita zahar
- 250 gr cartofi
- 2 oua
- 125 ml smantana
- sare
PENTRU UMPLUTURA:
- 125 gr cas
- 350 gr branza de burduf
- marar
- 1 ou
Instructiuni de preparare
- Se fierb cartofii in coaja, se curata, se rad marunt si se fac pasta. Se freaca drojdia cu zaharul pana se inmoaie.
- Se amesteca cartofii cu drojdia, ouale, smantana, untul, sarea, apoi cu faina si se lasa sa creasca la cald 30 de minute.
- Pentru a face umplutura, se zdrobesc bine branza si casul, se amesteca cu oul si mararul. Se intinde aluatul pana ajunge la o grosime de 5 mm si se taie in patrate cu latura de 10 cm. Se pune umplutura si se ruleaza. Se coc in cuptor sau se prajesc in ulei. Scovergile se servesc calde.