Budinca cu prosciutto

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Budinca cu prosciutto este un preparat delicios, pe care il puteti servi atat la micul dejun cat si ca fel principal la masa de pranz.

Ingrediente

    • 500 gr penne
    • 100 gr cascaval de oaie
    • 100 gr prosciutto sau muschi de porc afumat feliat
    • praz
    • 50 ml smantana pentru gatit
    • 2 oua
    • 1 lingura busuioc verde tocat+ cateva frunze pentru decor
    • sare
    • unt

Instructiuni de preparare

  1. Se pun pastele la fiert in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Cand sunt fierte se scurg cu ajutorul unei site, apoi se pun intr-un vas termorezistent uns cu unt.
  2. Se taie sunca felii care se imprastie peste paste. Se bat ouale cu smantana si se amesteca cu cascavalul se oaie ras. Se toarna amestecul peste paste, apoi vasul se baga in cuptorul incins, la foc moderat, pentru 20 de minute.
  3. Dupa 10 minute de stat in cuptor se scoate vasul si se pune peste pasta rondele de praz si frunze de busuic, si se mai tine 10 minute la cuptor.

Recomandari

Paste