- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pennele alla Carbonara este o reteta de succes pentru un pranz delicios si gustos, foarte usor de preparat.
Ingrediente
- 6 linguri ulei de masline
- 1 lingurita de unt
- 2 catei de usturoi taiati la jumatate pe lung
- 100 gr bacon afumat taiat cubulete
- un ou intreg
- penne
- sare
Instructiuni de preparare
- Se pun pe foc mediu intr-o tigaie teflonata, uleiul si untul, se amesteca pana fuzioneaza,apoi se adauga usturoiul si baconul. Dupa ce se rumeneste, usturoiul se scoate. Odata rumenit baconul, se stinge focul, se asteapta pana se racoreste putin amestecul, apoi se adauga oul batut, amestecand totul repede.
- Pennele se fierb in apa cu sare conform indicatiilor de pe ambalaj,apoi se scurg de apa si se amesteca fierbinti cu sosul incat oul se "fierbe" cu caldura pastelor. Se adauga piper dupa gust si parmezan ras in momentul servirii.