- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cannelloni cu rosii cherry si branza de capra este un preparat specific zonei italiene de munte.Combinatia de branzaturi face ca acet preparat sa va ofere un plus de vitamine, asigurandu-va o masa pe cinste.
Ingrediente
- 400 gr rosii cherry taiate jumatati
- 125 ml ulei de masline
- 1 lingura de cimbru proaspat tocat
- 400 gr branza ricotta
- 300 gr branza de capra
- 300 gr parmezan ras
- 200 gr baby spanac
- 2 catei de usturoi
- 12 buc cannelloni proaspeti
PENTRU SERVIT:
- parmezan taiat fasii
- salata frunze verzi cu ulei de masline si otet balsamic
Instructiuni de preparare
-
Puneti jumatatile de rosii cherry intr-un castron si se stropesc cu ulei de masline. Adaugati cimbru tocat maruntsi se condimenteaza,dupa gust,cu sare si piper negru proaspat măcinat.
- In alt castron se amesteca branza ricotta cu parmezanul si cu branza de capra. Se adauga usturoiul tocat marunt si spanacul condimentand,dupa gust, cu sare si piper.
- Foile de cannelloni proaspat se desfac si se se pune un rand de pasta de branzaturi si se ruleaza foaia ca un trabuc. La fel se procedeaza cu toate foile de cannelloni.
- Pastele umpute se asaza intr-un vas termorezistent si se stropesc cu uleiul in care au stat rosiile. Peste ulei se pun rosiile astfel incat sa acopere toate cele 12 cannelloni.
- Se baga vasul incuptorul in cins, si se coc la foc moderat timp de 10-15 minute.
- In momentul servirii se pun in fiecare farfurie 3 bucati de cannelloni si se presara aschii de parmezan. Alaturi se serveste o salata de frunze verzi.