- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tagliatellele cu ton sunt foarte gustoase, iar pentru un plus de aroma si gust se pot adauga masline feliate...
Ingrediente
- 500 gr tagliatelle
- 4 rosii
- 100 ml vin alb
- menta proaspata
- 500 gr ton
- 4 catei de usturoi
- ulei
- sare
Instructiuni de preparare
- Se fierb pastele in apa cu sare conform indicatiilor de pe ambalaj.
- Intre timp, se prepara pestele si sosul. Se indeparteaza oasele, iar carnea se taie in cubulete pe care perpeleste-le in ulei incins pana cand se rumenesc frumos pe toate partile.
- Se feliaza rosiile si adauga-le peste peste, caleste-le putin, adauga usturoiul tocat, sare si da vasul la cuptor pana cand scade sosul.
- Se scoate pestele din cuptor, se adauga vinul, se amesteca , apoi se toaran totul peste pastele scurse. Se amesteca usor, dupa care se serveste decorat cu frunze de menta proaspata.