- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cannelloni cu somon si tarhon sunt varianta potrivita de cannelloni pentru cei carora pestele nu le lipseste din meniul zilnic.Combinatia de somon cu tarhon proaspat ofera o aroma deosebita preparatului.
Ingrediente
PENTRU UMPLUTURA:
- 30 gr branza ricotta
- 200 gr somnon afumat tocat fin
- 1 lingura tarhon proaspat tocat
- coaja rasa de la o lamaie
PENTRU TOPPING:
- 250 gr parmezan ras(sau branza Ceddar)
- 1 galbenus de ou
- 100 ml smantana lichida
- sare si piper negru macinat
- salata de frunze verzi pentru servire
Instructiuni de preparare
- Pentru umplutura, se amesteca branza ricotta cu somonul afumat. Se adauga tarhonul proaspat si coaja rasa de lamaie si se omogenizeaza amestecul pana cand devine ca o pasta.
- Foile de lasagna oparite in apa se asaza pe o panseta si se umplu cu umplutura preparata. Se ruleaza, iar tuburile obtinute se asaza intr-un vas termorezistent, fara sa se suprapuna.
- Pentru topping se amesteca galbenusul de ou cu parmezanul ras si cu smantana lichida. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust,iar amestecul obtinut se toarna peste tuburi, in tava.
- Tava se baga in cuptorul incins, si se coace timp de 10-15 minute, la foc moderat, pana se rumeneste. In momentul servirii se pun 2-3 tuburi pe o planseta si se acopera cu multa salata de frunze verzi.