- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pastele in sos Bechamel sunt foarte aromate si satioase, aceasta reteta avand marele avantaj ca se prepara rapid si necesita putine ingrediente.
Ingrediente
- 500 gr paste
- 2 morcovi
- 250 gr broccoli
- 100 gr parmezan
- sare
PENTRU SOS:
- 200 gr unt
- sare
- 1 litru lapte
- 4 linguri faina
Instructiuni de preparare
- Se fierb pastel in multa apa cu sare si se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj, apoi se scurg cu ajutorul unei site.
- Intre timp, se firbe laptele, iar separat, se fierbe in apa cu sare morcovul curat si taiat felii groase. Dupa 20 de minute, se adauga peste morcovi buchetele de broccoli si se mai lasa 5 minute. Se scurg legumele fierte si se lasa sa se raceasca.
- Se pune untul la incins si se adauga faina in ploaie, amestecand repede cu un tel ca sa nu se formeze cocoloase. Se toarna laptele putin cate putin, amestecand energic. Se adauga putina sare si se lasa sa se ingroase sosul, amestecand continuu.
- Se unge cu unt un vas termorezistent, se pun pastele, se adauga sosul, iar printre ele se pun buchetele de broccoli si feliile de morcovi. Se presara parmeza si se introduce vasul in cuptor,pentru 20 de minute, la foc moderat.