- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Lasagna este un preprat mediteranean delicios, pe care il puteti servi si a doua zi incalzit la cuptor.
Ingrediente
- 2 linguri ulei de masline
- 8 foi de lasagna
- 100 gr parmezan ras
PENTRU SOSUL DE RAGU:
- 1 ceapa
- 1 felie de telina
- 2 linguri ulei de masline
- 100 ml vin alb sec
- 1/2 lingurita zahar
- piper macinat
- 300 gr carne tocata de pui, curcan sau vita
- 1 morcov
- 1 radacina de patrunjel
- 100 ml suc de rosii
- 1 lingurita pasta de tomate
- 100 gr masline fara samburi
- sare
PENTRU SOSUL BECHAMEL:
- 2 linguri faina
- nucsoara rasa
- 100 gr unt
- 600 ml lapte
- sare
Instructiuni de preparare
- Ceapa tocata marunt si zarzavaturile rase se calesc 5 minute in ulei bine incins. Se adauga carnea tocata si se continua calirea, apoi se stinge cu 3 linguri de apa calda si se lasa sa fiarba pana cand sunt bine patrunse. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust, adaugand si zaharul. Se toarna sucul si pasta de rosii, vinul si se lasa sa fiarba la foc mic, pana scade bine, cand se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
- Pentru sosul bechamel, se incinge untul, se rumeneste faina usor, si se stinge cu laptele turnat treptat. Se condimenteaza cu sare, nucsoara, dupa gust, si se lasa sa fiarba, amestecand continuu, pana se ingroasa. Sosul trebuie sa aibe consistenta unei smantani fluide.
- Se oparesc foile de lasagna 2 minute si se scot pe un prosop de bumbac pentru a absorbi apa. Pe fundul unui vas termorezistent uns cu ulei, se pune sos bechamel, se pun doua foi de lasagna, apoi sos ragu, puteine masline feliate, din nou sos bechamel, foi de lasagna, sos ragu, masline, pana se termina ingredientele. Ultimul strat trebuie sa fie de sos bechamel, peste care se adauga parmezan ras si se baga la cuptor pentru 40 de minute.
- Cand este gata, se lasa lasagna sa stea 5 minute, apoi se poate servi.