- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cannelloni cu urda si spanac este un preparat pe care trebuie negresit sa il incercati. Este economic, delicios si foarte satios!
Ingrediente
- 500 gr cannelloni
- 200 gr urda
- 100 gr cascaval ras
- ulei
- 500 gr spanac
- 200 ml lapte
- 3 oua
- 3 catei de usturoi
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Spanacul se spala bine cu apa rece, apoi se opareste in apa clocotita si se lasa la scurs. Cand spanacul s-a racit complet se toaca cat mai marunt, si se pune ca calit in 2 linguri cu ulei incins. Se adauga usturoiul pisat, sare si piper, dupa gust. Lasa pe foc , amestecand continuu, pana se obtine un piure, care se da la o parte de pe foc si se lasa sa se racoreasca.
- Dupa cateva minute se adauga urda faramitata si se amesteca din nou.
- Umple acum tuburile de cannelonni cu acest piure si asaza-le intr-o tava termorezistenta. Bate ouale cu laptele si putina sare si toarna-le peste cannelloni. Presara cascaval ras si baga tava in cutporul incins, la foc mic 40-50 de minute, pana se rumeneste cascavalul.
- Cannelloni se servesc fierbinti, c sos de rosii sau smantana.