- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Gnocchi sunt paste care au cartofi in aluatul de baza si arata ca niste galuste mici striate. Reteta aceasta este una din cele mai intalnite. Sunt multe variante de sosuri cu care putem sa servim gnocchi si de asemenea le putem prepara si la cuptor.
Ingrediente
- 250 gr spanac
- 500 gr cartofi
- 100 gr faina
- 2 oua
- 200 gr telemea de oi
- 7 rosii cherry
- 2 catei de usturoi
- 5 linguri smantana
- 1 lingurita faina
- 3 linguri ulei
- frunze de busuioc proaspat
- sare si piper
Instructiuni de preparare
- Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie cuburi care se fierb in apa cu sare. Cand cartofii sunt fiert se scurg de apa si se paseaza ca penrtu piure.
- Separat spanacul se curata de codite, se spala cu multa apa rece si se pune in apa fierbinte cu sare pentru cateva secunde, apoi se scurge, se toaca marunt si se adauga peste piureul de cartofi. Se adauga ouale batute ca pentru omleta, telemeaua de oi rasa, condimentana cu sare si piper, dupa gust. Se amesteca toate ingredientele, apoi se adauga treptat faina si se framanta pana cand se obtine un aluat vartos.
- Din bucatele mici de aluat, se modeleaza gnocchi de 4-5 cm lungime, care apoi se fierb in apa cu sare cateva minute, pana cand se ridica la suprafata.Se scot cu spumiera pe un platou si se pastraza calde.
- Separat, incalzesti uleiul intr-o tigaie, adaugi usturoiul tocat marunt,smantana amestecat cu faina si frunzele de busuioc taiate marunt. Lasi sa dea in cateva clocote si condimentezi cu sare si piper, dupa gust. Sosul format se toarna peste gnocchi, si se decoreaza platoul cu rosii cherry.