Rigatoni cu ciuperci si fructe de padure

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Dacă doriţi sa va impresionati invitatii atunci e momentul sa preparati rigatoni cu ciuperci şi fructe de padure.Culorile vii ale ingredientelor fac ca laudele sa nu intarzie, iar gustul preparatului ii va lasa pe invitati cu siguranta fara cuvinte.

Ingrediente

    • 2 catei de usturoi
    • 200 gr fructe de padure (mure, zmeura, coacaze)
    • 4 linguri ulei de masline
    • 600 gr ciuperci
    • 400 gr paste (rigatoni)
    • o legatura de patrunjel verde

Instructiuni de preparare

  1. Primul lucru care trebuie facut este ca trebuiesc spalate fructele de padure si apoi lasate la scurs. Se iau apoi ciupercile, se curata, se spala sub jet de apa rece si se taie feliute.
  2. Se pune pe foc o tigaie cu ulei de masline in care se rumenesc cateii de usturoi intregi. Cand usturoiul incepe sa se rumeneasca se scoate si se arunca, iar in uleiul aromatizat se pun ciupercile sa se caleasca la foc iute. Se adauga sare si piper, dupa gust, api se adauga patrunjelul verde tocat fin. Se mai lasa 3 minute apoi se opreste focul si se lasa sa se odihneasca sosul.
  3. Intre timp, se pune o oala cu apa pe foc si se adauga putina sare. Cand apa incepe sa fiarba se adauga pastele care se fierb al dente conform indicatiilor de pe ambalaj.
  4. Cand pastele sunt fierte se pun pe foc in tigaia cu ciupercile. Daca este cazul se poate adauga apa, dar nu etse recomandat  decat daca este nevoie.Se amesteca bine ingredientele, apoi se pun fructele de padure amestecand usor, moment in care se opreste si flacara aragazului.
  5. Pastele se servsc fierbinti alaturi de careva fructe de padure si daca doriti, putin parmezan ras.

Recomandari

Paste